01 - 02 TEMMUZ 2017 AÖL Soru ve Cevapları



AÖL Geçmiş Dönemlerde Yapılan Sınav Soru ve Cevaplarını İndir

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 25-26 Haziran 2016 tarihli gerçekleşen sınav soru ve cevapları açıklandı mı? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? öğrenciler arasında şimdiden merak konusu oldu. Konu ile ilgili tüm ayrıntıları aolsinav.com sitemizde bulabileceksiniz.

Sevgili öğrencilerimiz, sınavlara hazırlanırken, geçmiş dönemde çıkmış sorulara da çalışınız. Bu sayede sınavlardaki başarınız artacaktır. Soru ve cevapları, aşağıdaki bağlantılardan bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. 25-26 Haziran 2016 Açık Öğretim Lisesi I. Dönem Sınav soru ve cevapları tıklayın...


Açık Lise Mezuniyet Kredisi Hesaplama:

Açık Lise'den kaç kredi ile mezun olabileceğinizi Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) için bu sayfalardan inceleyebilirsin. Şu an kaç krediniz var biliyorsunuz. Peki, kaç kredi daha alırsanız mezun olacaksınız? Hangi dersleri seçmeniz halinde bu Bu gerekli krediyi toplayabilirsiniz? Ortak derslerden ve seçmeli derslerden hangilerini seçerek toplam kaç krediye ulaşabilir ve mezun olabilirsiniz.


Açık lise diploma notunu hesaplamak için yapmanız gereken şeyi adımlar halinde aşağıda anlattık:

Önce başarılı olduğunuz derslerin geçme notunu (sınavdan aldığınız 45 üstü olan notunuzu) o dersin haftalık ders saat sayısı, yani kredisiyle çarpın. Örneğin: Matematik - 1 dersinden 70, Dil ve Anlatım - 1 dersinden 80, Türk Edebiyatı - 1 dersinden 85, Yabancı Dil - 1 dersinden 65 alarak geçtiğinizi varsayalım. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey bu derslerin notlarını kredileri ile çarpmaktır.

Matematik - 1: 70 x 4 = 280
Dil ve Anlatım - 1: 80 x 2 = 160
Türk Edebiyatı - 1: 85 x 3 = 255
Yabancı Dil - 1: 65 x 2 = 130

İkinci adımda, bu çarpımları toplayın:
280 + 160 + 255 + 130 = 825
Üçüncü adımda derslerin kredi değerlerini toplayın:
4 + 2 + 3 + 2 = 11

Son adımda, notlar toplamını kredi toplamına bölün:
825 / 11 = 75
Diploma notunuz: 75

Peki bu notu OBP hesaplamada nasıl kullanacağız:
Bu notu OBP'ye çevirmek için 5 ile çarpın: 75 X 5 = 375

YGS - LYS'de yerleştirme puanınıza eklenecek OBP (Ortaöğretim Başarı Puanınızı) da artık kolayca bulabilirsiniz:
375 * 0,12 = 45 puan.
OBP'niz 375, YGS-LYS'ye eklenecek olan puanınız 45 olacaktır.


Sınav İtirazları

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının (www.aol.meb.gov.tr) internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

Sınav yeri değişikliği istekleri

Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir.

Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır. Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.


Sınavlar nerede yapılıyor?

2014 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız. Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.