AÖL Ders Seçimi için Son Gün Ne Zaman?



AÖL 2017 Ders Seçimi İşlemlerinizi Yapmak için Tıklayınız

AÖL 2017 Ders Seçimi İşlemlerinizi Yapmak için Tıklayınız

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri için tarihler açıklandı.AÖL Ders Seçimi İşlemlerinizi Nasıl Yapmanız Gerektiği Hakkında Tüm Detayları aolsinav.com sitemizde bulabileceksiniz.

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü,Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.)

Kayıt Yenileme katılım bedelinin 10 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

Kayıt Yenileme için Katılım Bedelinin ödendiği, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Katılım Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

Kayıt Yenileme Katılım Bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerin den yatırılmaktadır.

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Kayıt Yenileme Ücretlerini Bankamatikten Nasıl Yatırabilirim?

Bankamatikten Para Yatırılırken İzlenecek Adımlar:

1-GİRİŞ tuşuna basınız.
2-Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.
3-Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.
4-EĞİTİMÖDEMELERİ tuşuna basınız.
5-Karşınıza gelen seçeneklerden M.E.B ÖDEMELERİ ni seçiniz.
6-Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz. (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME ÜCRETİ)
7-ATM tuşları yardımıyla TC KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
8-Yatıracağınız 30 TL’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız.
9-Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
10-Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.
11-Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırın, kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM tuşuna basınız.
12-Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna basınız.
13-Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
14-İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.

Açıköğretim Lisesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Takip Edilmesi Gereken Önemli Tarihler için Buraya Tıklayınız

Açıköğretim Sistemi, Ders Seçimi Nasıl Yapılıyor? Kitaplar Ne Zaman ve Nereden Alınıyor?

Öğretim Sistemi

a) Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Program ortak ve seçmeli derslerden, Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız üç dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanmaktadır.

b) Milli Eğitim Bakanlığının Orta Öğretim Kurumları yönetmeliği kapsamında 2010-2011 eğitim öğretim yılı itibarı ile tüm okullarda öğrenciler, Alansız (Alan Yok) olarak eğitim almaktadır. Açık Öğretim Lisesine halen devam eden ve kayıt yaptıracak her öğrenci bu uygulamaya tabidir.

c) Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler; yeni kayıt oldukları dönem hariç, her dönem kayıt yenileyerek yapılacak olan sınavlara katılabilirler. Üçüncü dönem sınavlarına ise sınav tarihinin ilk günü itibariyle 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar kayıt yenileyerek katılabilmektedir.


Ortak Dersler

Ortak Dersler, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken zorunlu derslerdir.

• Öğrenci Ortak dersleri başarmak ya da muaf olmak durumundadır. (Öğrenci, bir “ortak” dersten 3 kez sınava girip başarısız olduğu takdirde, o dersten muaf sayılır.)

• Öğrenci Muaf olduğu dersin kredisini alamaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir.

• Öğrenci “Dil ve Anlatım” dersi başarmak zorundadır. Bu dersten muaf olunamaz.Seçmeli Dersler

• Seçmeli Dersler, alınması zorunlu olmayan, gerekli toplam krediyi tamamlamak için ortak derslerin yanında öğrencinin isteğine bağlı olarak alınan derslerdir.

• Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.

Kredi

Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisini ifade eder. (Örneğin; DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 3 dersinin haftalık ders saati 1’dir, kredisi de 1’dir).

• Açık Öğretim Liselerinde ders geçme ve kredili sistem
uygulanmaktadır.
• Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanmaktadırlar.
• Daha önce alan seçmeli sınıf, kredili ve sınıf sisteminde öğrenim görmüş öğrencilerin başarılı oldukları derslerin haftalık ders saati sayısı, Açık Öğretim Lisesinde o dersin kredisi olarak
değerlendirilmektedir.
• Toplam Kredi: Öğrencinin tasdikname/denklik belgelerinde getirdiği derslerin kredileri ile Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kazandığı kredilerin toplamıdır.

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.

• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
• Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
• Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
• Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

AÖL Ders Seçimi Nereden Yapılıyor?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran her öğrenci, öğrencilik durumu “Aktif” olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrenciler ders seçimlerini öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak “www.aol.meb.gov.tr” internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Derslerini zamanında seçmeyen öğrencilerin sınava gireceği dersler sistem tarafından atanır. ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek zorundadır.

AÖL Kitapları Nereden Alınıyor?

Öğrenciler; sistem üzerinden seçtikleri derslerin listesi ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kitaplarını alabilirler.

 Dikkat: Öğrencilerimizin öğrencilikleri devam ettiği sürece; Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünün web sitesinde yayınlanan duyurular ile sistem üzerinden atılan mesajları takip etmeleri gerekmektedir.


AÖL Sınav Merkezleri Nasıl Belirleniyor?

Başvuru aşamasında öğrenciler; hangi merkezde sınava gireceğini belirtmek zorundadır.Sınava en geç 55 gün kala, öğrenci numarası ve şifresiyle Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine girerek, isterse sınav merkezini değiştirebilir. (Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Öğrenciye tanınan sınav yeri değişikliği yapma süresini değiştirme hakkına sahiptir. Değişiklikler (www.aol.meb.gov.tr) adresinden takip edilmelidir.)12 Sınav bölgesi ile adres bilgileri farklı olup, adres bilgilerini değiştiren öğrenci sınav merkezini değiştirmiş olmaz. Bu nedenle öğrencinin mutlaka sınav merkezini kontrol ederek sınava girmek istediği merkezi seçmesi ve doğruluğundan emin olması gerekmektedir.


AÖL Sınavları Kaç Sorudan Oluşuyor? Nasıl Uygulanıyor?

Sınav Şekli ve Tarihi

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Sınavlarda;

 Her dersten 20 soru sorulmaktadır,
 Her soru 4 seçeneklidir,
 Her doğru cevabın değeri 5 puandır,
 Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).
 Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.